• Här finner du de vanligaste frågorna och svaren. 
  Hittar du inte svar på din fråga? Kontakta oss via kontaktformuläret som du hittar här. Vi svarar vanligtvis inom 24 timmar.
 • Jag kan inte betala med Faktura!
  Om du får avslag att betala med faktura via Resultat Finans (sedvanlig kreditupplysning görs) kan du istället betala med kort via PayPal.
 • Min order är markerad som “Färdigbehandlad” men jag har inte fått min order än?
  Markeringen Färdigbehandlad betyder att vi fått bekräftelse på att din order är OK att fakturera (dvs om du valt att betala med faktura om du har använt ResultatFinans) alternativt att betalning inkommit från Payson och orden gått iväg till lokal leverantör. Det betyder alltså inte att din order är levererad och levererats ex till en granne utan din leverans är påväg och leverantören kontaktar dig innan leverans.
 • Jag har frågor om min order.
  Kontakta oss på info@vedoved.se eller via kontaktformuläret här – ange ditt ordernummer. Vi försöker svara inom 1 arbetsdag.
 • När kan jag förvänta mig leverans av min order?
  Respektive leverantör har olika leveranstid vilket gör att vi inte kan säga en exakt leveranstid. Behöver du din order ett visst datum eller innan ett visst datum gör en notering i meddelandefältet när du lägger din order så förmedlas detta till leverantören.
  Vanligast är en leveranstid på ca 10 arbetsdagar med undantag för semesterperioden juli-aug då leverans kan dröja upp till ett par veckor.
  De flesta leverantörer kontaktar dig någon dag innan leverans och ej vid mottagandet av ordern så bli inte orolig om du inte hört något direkt din order är markerad som “Färdigbehandlad”.
 • Jag har bokat tid med leverantören men måste ändra dag.
  Ta kontakt med leverantören direkt för att boka ny tid.
 • Jag vill ha leverans till huset men vägen är en enskild liten väg – går det att ordna?
  Det brukar inte vara några problem!
  Lägg en beställning i webbshoppen och skriv i meddelanderutan att du har önskemål om leveransplats så hör vi med leverantören och kontaktar dig när de svarat.
 • Vad är skillnaden mellan stjälpt (löst) och travat (staplat) mått?
  Stjälpt mått (löst) – m3s
  Ved som ligger “huller om buller” kallas stjälpt. En fastkubikmeter (m3f) ved blir 2 – 3 m3s. Längre ved innehåller mer luft och kortare ved mindre. En kubikmeter stjälpt ved (1 m3s) motsvarar ca 0,6 kubikmeter travat mått (m3t).
 • Travat mått (staplat) – m3t
  Ved som travas/staplas (ordnas) tar mindre plats än ved som ligger huller om buller. En kubikmeter travad ved (1 m3t) motsvarar ca 1,66 kubikmeter stjälpt ved (m3s)

  Ska jag välja småsäck eller stjälpt ved?

  Stjälpt mått
  Ved i stjälpt mått är inte sorterad och kan innehålla stickor, spån, korta och långa bitar såväl som grova och klena bitar. Hanteringen är rationell i produktionen och priset därmed lägre. Leveransen sker i en hög på vagn eller mark (i vissa fall i stor säck). Dock måste kunden bära in varje vedträ och stapla det.

  Småsäck
  Ved i småsäck är redan travad och är enkel att lyfta in i vedbod och senare in till eldstaden. Har man lite lagringsutrmme eller dåligt med tid är småsäck att föredra. Ved i småsäck är mer “kompakt” än stjälpt ved och kan enkelt lastas i bagageutrymmet på en bil utan att man behöver hyra en släpvagn.

Får du ingen träff på ort/postnummer?

Om du inte får träff på din ort eller postnummer finns det i dagsläget ingen leverantör på vår sida som kan leverera produkter till dig. Vi uppdaterar sajten allt eftersom leverantörerna får ved i lager (gäller både torr och nyklyvd).